Of we vinden een weg, of we maken er één.”

Voor het speciaal basis en voortgezet onderwijs in de regio Alphen aan de Rijn en Gouda  zijn wij dringend op zoek naar een speciale leerkrachten.

Wil je fulltime of parttime  werken? Laat het ons weten.

Het is een school voor speciaal onderwijs, die onderwijs biedt aan jeugdigen bij wie het leerproces door complexe leer- of gedragsproblemen verstoord wordt.

Voor wie is de school?

De basisschool is er voor jongens en meisjes van 4 tot 12 jaar waarvoor onderwijs op een reguliere basisschool niet toereikend is. Het voortgezet speciaal onderwijs is voor leerlingen vanaf 12 tot 18 jaar.

Door het speciale karakter van het speciaal onderwijs heeft de school niet alleen leerlingen uit de directe omgeving, maar uit de hele regio.

Waarom deze locatie zo fijn werkt!

Alle klassen op de school bestaan uit twaalf tot veertien leerlingen met één of twee vaste groepsleerkrachten of onderwijsassistenten. Iedere klas heeft een eigen opvoed- en onderwijskundig klimaat die rekening houdt met de onderwijsbehoeften van de leerlingen. Dat betekent dat de inrichting van de ruimte, de manier van lesgeven, het lesrooster, de regels in de klas, de aangeboden leerstof én de gebruikte methoden passen bij de leerlingen van die klas. De indeling van de klassen baseren we op leeftijd, niveau en datgene waar het kind het meest behoefte aan heeft.

Als groepsleerkracht in het SBO en VSO is geen dag hetzelfde. Daarom ben jij een flexibele, krachtige en passievolle leerkracht, die ervan overtuigd is dat ieder kind een eerlijke kans verdient op een goede toekomst. Het is in deze functie vooral belangrijk dat je kinderen echt ziet en vertrouwen kunt geven. De focus ligt zowel op het gedrag als op het leren. In klassenmanagement ben je een ster en jij biedt structuur en duidelijkheid. Daarnaast sta je stevig in je schoenen. Ervaring met de doelgroep is een pré, maar geen vereiste. 

  • Je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid of studerende daarvoor.
  • Je bent voor 0,2 – 1,0 fte beschikbaar.
  • Je bent pedagogisch sterk. Veiligheid, structuur en duidelijk zijn voor jou basisvoorwaarden in de klas.
  • Je hebt empatisch vermogen, je hebt geduld en een luisterend oor en zeker ook humor.
  • Je hebt kennis van, of bereidheid om je te verdiepen in, de problematiek van de doelgroep.
  • Je bent collegiaal en kunt goed samenwerken.
  • Salaris conform CAO Speciaal onderwijs, reiskosten € 0,19 per km.

Solliciteer via onze website www.Suc6werk.nl of stuur een mail met je cv naar lvanderkleij@suc6werk.nl wij nemen contact met je op en vertellen je meer over deze vacature!

Een dagdeel meedraaien behoort tot de mogelijkheid vrijblijvend kennis te maken met de school en het team.